September 20, 2022

50 de biblioteci din grădinițe de stat din zone rurale vor fi finanțate de tăticii prezenți la Daddy Daughter Charity Ball

În cadrul celei de-a treia ediții a evenimentului Daddy Daughter Charity Ball, organizat în acest an în sprijinul asociației OvidiuRO, 50 de tați și fiicele lor de toate vârstele și-au unit forțele pentru a dota bibliotecile din grădinițele în care învață copiii fără posibilități materiale din zone rurale vulnerabile.

 

 

Cauza pentru care milităm este dorința de a-i educa pe copii în spiritul filantropiei. Ne dorim ca aceștia să învețe să dea, pe parcursul vieții lor, mult mai mult decât au primit și vor primi. Fiind conștienți că în România sunt o mulțime de copii care au prea puțin, cauza pe care o susținem anul acesta este campania ‘Citește-mi 100 de povești!’, campanie inițiată de asociația OvidiuRo. Pe parcursul ultimilor doi ani au fost cumpărate peste 475.000 de cărți și puse în mâinile a peste 200.000 de copii, cu sprijinul a două milioane de euro oferiți de mai mulți donatori”, a declarat Mike Costache, co-fondatorul Daddy Daughter Charity Ball.

Mulți dintre tații implicați în acest eveniment au ales să „înfieze” o grădiniță care să le poarte numele familiei, cu dedicație fetiței (sau fetițelor) lor în schimbul donațiilor lunare de 100 euro sau 1.300 euro donați în avans. Atât costă dotarea unei astfel de biblioteci – cărțile pentru pregătirea unui profesor, cărțile pentru o grupă de copii, formarea profesorului pentru o medie de 4 grupe per grădiniță și cheltuielile administrative ale grădiniței – logostică și monitorizare – implementare a activității.

În numele micii echipe, de doar zece colegi, vă mulțumim tuturor pentru că v-ați alăturat cauzei de care ne ocupăm. Vă mulțumim pentru că faceți posibilă continuarea proiectului ‘Citește-mi 100 de povești!’, prin care contribuim la educația timpurie a copiilor, un element vital pentru viitorul României. Suntem recunoscători pentru contribuțiile fiecăruia dintre dumneavoastră ”, a spus Maria Gheorghiu, director executiv al asociației OvidiuRo.

Daddy Daughter Charity Ball a fost organizat pe 17 septembrie la Palatul Cesianu-Racoviță. Evenimentul, aflat la a treia ediție, face parte dintr-o serie de baluri caritabile și este dedicat taților și fiicelor acestora. La eveniment au participat 50 de tați aflați în poziții de top management în companii de renume național și internațional, alături de fetele lor de orice vârstă, pentru a-și celebra relația într-un concept foarte apreciat, care contribuie la educarea și pregătirea copiilor pentru provocările vieții ale cărei începuturi se-aștern promițător în fața lor.
În acest an, banii strânși, în primul rând cu sprijinul companiilor partenere, vor fi alocați asociației OvidiuRo, cu scopul de a stimula lectura în rândul copiilor de grădiniță.

Asociația OvidiuRo a fost înființată în 2004 și a strâns până în prezent fonduri de peste 12,5 milioane de euro, cu care a finanțat mai multe programe sociale destinate copiilor din medii dezavantajate, precum: Fiecare Copil Merită o Poveste, Atelierele de Vară „Șotron”, Punguța cu două cărți, Povești sub lupă, Citește-mi 100 de povești!, Caravanele de Citit și multe altele.

Daddy Daughter Charity Ball: Evenimentul magic sărbătorește relația specială dintre tați și fiice, în timp ce îi introduce pe cei mici într-o viață plină de sens, leadership și filantropie. Informațiile despre participare sunt disponibile pe www.daddydaughter.ro. Componența comitetului de organizare poate fi consultată accesând https://daddydaughter.ro/organizing-committee/.

Video Eveniment

The magical event celebrates the special relationship between fathers and daughters while immersing the little ones into a life of purpose, leadership and philanthropic service.